Дани лудаје у Кикинди од 15. до 18. септембра

КИКИНДА: У Кикинди ће се од 15. до 18. септембра одржати 37. ''Дани лудаје'', једна од најлепших и највећих манифестација у земљи и региону.
k
Фото: kikinda.org.rs

Како се наводи на сајту Града, у овогодишњем музичком програму учествоваће легендарне рок групе, трубачи, светски виолинисти, као и интернационалне звезде поп музике. У четвртак, 15. септембра, приликом свечаног отварања манифестације, светски познати виолиниста, Јован Колунџија, одржаће концерт са камерним оркестром.

У петак ће публика уживати уз рок звуке група ''Ван Гог'' и ''Кербер'', док ће у суботу наступити један од најомиљенијих музичара на нашим просторима, Здравко Чолић. Последње вече, у недељу, затвориће Дејан Петровић и његов Биг Бенд, један од најбољих трубача на овим просторима. Уз традиционалне пратеће програме, попут Банатског фруштука, Мини сајма предузетника, као и бројних спортских и културних дешавања, очекује се и велики број учесника који ће се надметати за најтежу и најдужу лудају.

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, као и в.д. директора Туристичке организације Града Кикинде, Јасмина Миланков, најавили су спектакл у којем ће током четири дана трајања манифестације уживати десетине хиљада посетилаца.

'Ти септембарски дани биће леп повод за славље, дружење, али и приказивање нашег гостопримства, како би Кикинда, као град добрих људи, свим посетиоцима показала ту лепоту наше мултикултуралности уз мноштво садржаја, традиционалним програмима, спортским и културним дешавањима, мерења најдуже и најтеже бундеве, од Банатског фруштука, Европског кутка, тако да сам сигуран да ће сви посетиоци уживати у свему ономе што ћемо реализовати током манифестације. Све ово ће бити разлог више да имамо велики број гостију, да заједнички проведемо лепе тренутке, разменимо исуства и насмејани уживамо у одличном програму који смо припремили за 37. Дане лудаје. Уз концерте ћемо се опустити, али су и сви они пратећи програми током манифестације права лепота Кикинде и фестивала лудаје. Поред гастрономских изазова, лепоте нашег града, бројних програма за најмлађе, средњу и старију генерацију, мислим да ће све то бити довољан разлог да се неколико дана проведе у Кикинди и ужива на нашој манифестацији', рекао је градоначелник.

Кикинда је од сада у Светској асоцијацији узгајивача бундеве, тако да ће ове године учествовати интернационалне судије. Промоција 37. ''Дана лудаје'' и ове године одржаваће се у Београду, Новом Саду, Зрењанину и Темишвару, али су веома заинтересовани да популарни наранџасти карневал погледају и Сомборци, као и становници у суседној Мађарској:

'Додатан мотив узгајиваима бундеве биће тај што ћемо награтити оне победнике који буду оборили наше рекорде, односно најтежу бундеву од 639,5 килограма и најдужи плод тикве од 336 центиметара, тако што ћемо их додатно стимулисати новчаним средствима у износу од 50 одсто од прве награде. Очекујемо и такмичаре из Мађарске, а могуће је да се пријаве и из суседне Румуније. У оквиру програма, посетиои ће бити у прилици да, између осталог, погледају како је то некада изгледала банатска, мађарска, босанска и немачка кућа, да бисмо приказали како се то на северу Баната живи на најмирољубивији могући начин, додала је Јасмина Миланков, в.д. директора Туристичке организације Града Кикинде.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести