Дан борца у Кикинди: Ослободиоци не смеју пасти у заборав

КИКИНДА: Дан борца 4.јул, обележен је у Кикинди, Новом Кнежевцу, Сенти и другим местима Севернобанатског округа. У Кикинди су венце на споменик жртвама фашизма у центру града положиле су делегације локалне самоуправе, Севернобанатског управног округа и СУБНОР-а.
1
Фото: Полагање венаца на споменик жртвама фашизма у Кикинди

Комеморативном скупу присуствовали су суграђани, представници политичких странака, борачих организација и кикиндски извиђачи. Венци су положени и код спомен обележја 13. војвођанској бригади. Дан када је 1941. године, на седници Главног одбора Комунистичке партије Југославије, донета је одлука о покретању оружаног устанка, али и о формирању партизанских одреда, обележен је нешто другачије у односу на ранији период. Председник Градског одбора СУБНОР-а Миленко Бабић, саопштио је да су комеморативни скуп обележили на мало другачији начин у односу на раније. Од просторија СУБНОР-а у колони учесници комеморације су се запутили до споменика жртвама фашизма, где су после одавање поште борцима и подсећање на значај овог историјског догађаја, положени венци.

– Веома је важно да се овај и други важни датуми из наше славне историје не забораве, али и да у наше активности укључимо млађе суграђане. У намери сам да разговарам са директорима школа, јер је отекако неопходно да наша деца буду упозната са оним што се дешавало током Другог светског рата – поручио је Бабић.

М. Мр.

Фото: Град Кикинда

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести