Четрдесет кулинара у финалу за Златни котлић Апатина

АПАТИН: Суботњи, ударни дан Апатинских рибарских вечери, протекао је у наку добре забаве за бројне госте и надметања кулинара у припреми рибљег паприкаша. Освајач „Златног котлића Апатина” за ову годину је Апатинац Никола Бурсаћ, који се такмичио под шифром „Лигња”. Друго место освојио је Ивањ Сењи из Куле (шифра „Грдоба”), а треће Звонко Барић из Валпова из Хрватске, такмичио се под шифром „Шкарпина”.
њ
Фото: Радио Дунав

– Нисам дошао да се такмичим већ да се дружим, а добро друштво и хладно пиво показало се да је најбоље - вели Никола Бурсаћ, кувар најбољег паприкаша за 2022. годину. Никола је добио пехар, котлић, поклон-пакете спонзора, слику на платну, ваучер ауто-школе у вредности од 30.000 динара, вечеру за четири особе, велнес викенд и бродић Апатинка на располагању у трајању од једног часа.

Другопласирани Иван Сењи исказао је велике похвале организаторима, и захвалио се на поклонима спонзорима.

– Хвала свима што сте нас тако лепо угостили, изузетно сам срећан човек и видимо се и догодине -  рекао је трећепласирани Звонко Барић.

Такмичило се четврдесет кувара, сви који су на претходним квалификацијама прошли у финале. Овогодишњи жири био је у саставу: Никола Савић из Новог Сада, и Владимир Ловрић и Петар Поповић из Апатина, сви искусни у такмичењима у кувању рибљег паприкаша.   

В. Х.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести