ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА Декица сакупио 180 килограма чепова

БАЧКА ПАЛАНКА: Хуманост нема границе, а свако се, на пример, у акцију „Чепом до осмеха” укључује како зна и може како би се помогло у лечењу болесној деци.
Boro Dojčinović sakupio 180 kilograma čepova Foto: privatna arhiva
Фото: Боро Дојчиновић сакупио 180 килограма чепова Фото: приватна архива

Један од рекордера хуманости, а посебно у сакупљању чепова са пластичне амбалаже, свакако је бачкопаланачки пензионер, декица Боро Дојчиновић.

Овај виталан човек и поред 77 година успео је да за осам месеци, од 10. октобра прошле до 10. јула ове године, прикупи 15 врећа чепова. - У сваком yаку је 12 килограма пластичних чепова, односно укупно 180 килограма - каже новинарима Дојчиновић. - Није ми било тешко нити срамота да чепове налазим у контејнерима. Скупљао сам их у Бачкој Паланци, Обровцу и Товаришеву. Не, није ми било тешко јер знам да на овај начин помажем болесној деци.

Фото: Боро Дојчиновић сакупио 180 килограма чепова Фото: приватна архива

У Редакцији овдашњег локалног листа „Недељне новине” налази се својеврсна пријемна станица за предају пластичних чепова. Ово гласило поодавно се укључило у акцију, а као медијски спонзор афирмише све оне који су се у њу укључили. Тако је дошла и Катарина Кића Солеша, у пратњи Љиље која на њу пази када су тата и мама на послу.

Каже да није дала да се у њиховој кући бацају чепови, а да ће их купити и када оде на летовање на Тасос. Сестре Бојана Пјевац и Марина и Ивана Андеселић донеле су осам врећица чепова, а кажу да су то прикупиле уз помоћ деке Драгана Ненадовића. Давид Мијић који је недавно завршио четврти разред у овдашњој ОШ „Вук Караџић”, одличан је ученик и ишао је на такмичење из математике, донео је пет yачића, а каже да су му у прикупљању помагали бака и дека, али и две добре комшинице.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5815
Најновије вести