Бољи услови за кајакаше у Кањижи

КАЊИЖА:  Реновирана је теретана и купљено је шест нових чамаца, чиме је обезбеђен несметан рад за око 60 кајакаша клуба „Братство” у Кањижи, одржавање летње школе кајака на Тиси и укључивање младих у бављење овим спортом.
њ
Фото: М. Митровић

Постигнуто је то захваљујући подршци локалне самоуправе, донацијама фирми и појединаца.

Председник општине Роберт Фејстамер, и сам бивши кајакаш, посетио је клуб и у реновираној теретани опробао на кајак симулатору. Домаћин, председник КК „Братство” Рудолф Чеке је рекао да су клуб и локална самоуправа за реновирање теретане и санитарних чворова, као и набавку опреме издвојили око пола милиона динара, док су куповину нових чамаца помогли донатори. У флоти кањишког клуба сада је пет нових кајака и један мини кану, а појединачна вредност сваког чамца је око хиљаду евра.

- Јако се радујем да поред локалне самоуправе има много фирми и појединаца, донатора који финансирају спорт у Кањижи. Сама општина не би могла да исфинансира свих 38 клубова у 13 насеља. Издвајамо значајна средства за режијске трошкове у клубовима, а део новца и за набавку опреме. Важно је да спортски клубови настоје да привуку што више младих људи, зато се мора обезбеђивати нова опрема за тренинге и такмичења – рекао је Роберт Фејстамер.

Кајакашки клуб „Братство” који на обали Тисе има свој објекат, предњачи у томе, па готово сваке године успева да набави неколико нових чамаца. Тако сада већ има флоту од скоро стотину чамаца па свако ко жели да се бави кајаком, може да дође јер има могућност да тренира и активно се бави овим спортом.

 М. Митровић

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести