Боксерски савез Србије донирао опрему кикиндском клубу

КИКИНДА: У сусрет међународном боксерском турниру „Кикиндска златна рукавица“, који ће се у СЦ „Језеро“ одржати 10. и 11. децембра, овдашњем боксерском клубу је национални савез донирао опрему.
b
Фото: kikinda.org.rs

Боксерски савез Србије обезбедио је, како се наводи на сајту Града, десет пари рукавица, а сносиће трошкове репарације постојећег ринга.

Тим поводом, градоначелник Кикинде, Никола Лукач, уприличио је пријем за Ненада Боровчанина, председника БСС и Милана Шкапика, првог човека ОБК “Кикинда”.

Након недавно одржаног Светског првенства у Београду, врхунског спортског спектакла и освојене медаље, после 26 година дуге паузе у српском боксу, желимо да додатно развијамо овај спорт. Кикинда има дугу традицију, а сада и олимпијску наду Сару Шкапик. Овај клуб заслужио је нашу подршку, навео је Боровчанин и потврдио да ће подржати „Кикиндску златну рукавицу“.

Надовезао се градоначелник Кикинде и потврдио да ће локална самоуправа помоћи ОБК “Кикинда” и у наредном периоду.

То је клуб завидне традиције, резултата и квалитетних људи. Договорили смо и да повећамо одређена средства, а ангажоваћемо и стручни кадар, како би се додатно унапредио бокс у Кикинди. Све ово радимо како би овај клуб изнедрио квалитетне боксере и неке нове олипијске наде, поручио је Лукач.

На чињеницу да се „Кикиндска златна рукавица“ одржава од 1975. године, указао је Шкапик. Боксерском савезу Србије и локалној самоуправи захвалио се на подршци:

Хвала што су препознали рад нашег клуба. Према њиховој одлуци, у наредним година, ми ћемо бити један од клубова у Војводини које ће имати подршку Боксерског савеза Србије. Из Кикинде је потекла и “Војвођанска златна рукавица”. Први пут је одржана далеке 1983. године. Наш клуб је у два наврата освојио “Војвођанску златну рукавицу, рекао је Шкапик.

EUR/RSD 117.4754
Најновије вести