Ратари у Опову на мукама: Беру и суша и лопови

ОПОВО: Пољопривредници оповачке општине ових дана, осим са сушом, муку муче са лоповима који са њива краду буквално све: бостан, кромпир, папирику, кукуруз, а да зло буде веће то чине током дана, зато што знају да је пољочувара мало и да не могу да покрију све делове општине.
Zetva_Kacki_atar_5 SUS
Фото: Dnevnik.rs

Пољочувари су недавно, на основу дојаве, успели током дана да ухвате три лица која су вадила кромпир на њиви Ђуле Кирхнера из Опова. Код њих је, према речима Александра Спасојевића, координатора пољочуварске службе Опово, нађено 200 килограма кромпира, који је након састављања записника враћен власнику. Починиоцима је одузето нерегистровано возило и биће процесуирани у даљем поступку. Њиве Ђуле Кирхнера нису први пут на мети лопова , јер су му они у више наврата обрали паприку и извадили кромпир.

"Поред кромпира који је затечен приликом крађе, пронашао сам и одређену количину коју су крадљивци сакрили у околном кукурузу", каже Кирхнер.

Иначе, пољочувари свакодневно обилазе атар, како по дану, тако и ноћу. Због учесталих крађа са оповачких њива у наредном периоду патоле пољочуварске службе биће појачане, а евентуалним починиоцима који се ухвате на делу прете строге казне.

Љ. М.

Slaviša
15.08.2017 • 18:30
Država je veći lopov od ovih,čim ih "podržava",jer šta je to drugo nego podrška lopovima,čim su ovakve kazne male,tj stimulativne.
EUR/RSD 117.4890
Најновије вести