Баста посетио учеснике међународног кик-бокс кампа у Кањижи

КАЊИЖА/НОВИ САД:  Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је Кањижу, где је са председником Општине Робертом Фејстамером разговарао о унапређењу спорта и спортске инфраструктуре у тој општини. 
b
Фото: vojvodina.gov.rs

Баста и Фејстамер су потом обишли учеснике међународног тренинг кампа у кик-боксу, који се и ове године одржава на обали Тисе, у кампу цивилног друштва „Одред извиђача Кањижа“.

Готово две стотине деце имају прилику да, током седмодневног кампа, у раду са 14 лиценцираних врхунских тренера уче, тренирају и усавршавају своје спортске вештине. Тренинзи се одвијају три пута дневно на татамију и у рингу.

Истовремено, ово је прилика и за тренере да кроз заједнички рад и едукацију размене искуства и информације о новим методама тренинга, борбама и правилима.

Баста је истакао да су услови у кампу сјајни, да млади раде са одличним тренерима, и имају прилику да се уче правим вредностима.

Он је додао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину годинама подржава овај камп, те да је добар партнер и Кик-бокс савезу Војводине, који последњих неколико година са својим клубовима остварује одличне резултете.

Фото: vojvodina.gov.rs

Роберт Фејстамер је нагласио да Општина Кањижа сваке године издваја око 15 милиона динара за активности спортских клубова. Он је навео да се заједно са Покрајинском владом улаже и у развој спортске инфраструктуре на Тиси, где се одржавају бројни кампови током лета и јесени.

Поред времена проведеног на татамију, за младе кик-боксере организоване су и друге активности, као што су пливање, вожња чамцима, обилазак Кањиже и околине, посета културним манифестацијама и друго.

Организатор овогодишњег кампа је Бокс клуб „Рингфајтер“ (Ringfighter), у сарадњи са Кик-бокс савезом Војводине, а отварању кампа присуствовао је председник Кик-бокс савеза Србије Миодраг Јотић.

EUR/RSD 117.5840
Најновије вести