Бахати возачи угрожавају пролазнике Мужљанске колоније

ЗРЕЊАНИН: Становник Мужљанске колоније Никола Орозовић упутио је писмо Саобраћајној полицији, Кабинету градоначелника Зрењанина и појединим медијима, како би скренуо пажњу на учестале саобраћајне незгоде које се дешавају на потезу од пруге кроз Барску улицу у том зрењанинском насељу.
1
Фото: Ж. Б.

Како је навео, писмо је послао на више адреса, јер је сигуран да једино заједничким снагама може да се реши овај проблем.

-У просеку сваке две или три недеље, у различита доба дана, неко возило излети са пута на овом потезу и удари у бандеру, сруши ограду или се судари са другим возилом, због неприлагођене брзине кретања или због вожње под утицајем алкохола. Када видим да се деси овако нешто позовем полицију, али понекад не стигнем, и онда они који треба да одговарају за своје поступке просто прођу некажњено, јер оду са лица места – објашњава Никола Орозовић. 

Он напомиње да има двоје мале деце и да често пролази пешачком стазом која се налази на само метар удаљености од коловоза којим јуре аутомобили и са којег излећу на стазу намењену пешацима. 

-Из неког чудног разлога, обично никоме не падне на памет да обавести полицију како би они који се неодговорно понашају сносили последице због тога. А ми ћемо и даље чекати да они који дивљају по улици, када излете са пута, усмрте неко дете, бициклисту или другог недужног учесника у саобраћају. Поред тога, гледамо уништену јавну имовину коју ћемо ми својим новцем да поправљамо. Довољно је да прођете овим делом Барске улице до пруге и биће вам јасно о чему причам – објашњава Орозовић. 

Он је истакао да се и у среду догодила саобраћајна незгода, прилажући и фотографије, на којима се види да је шлеп служба дошла по возило.  Према његовим тврдњама, полиција није изашла на терен да обави увиђај, јер није ни обавештена о овом случају.

- Жао ми је ова два млада момка која су прекјуче, услед велике брзине, излетела са пута и ударила у мостић код плинске пумпе. Али, сада је одлична прилика да науче пре свега моралну лекцију, понесу бреме својих поступака и на време схвате какву страшну одговорност имају када седну за волан аутомобила. Срећом, овог пута нико није настрадао, а сутра можда хоће, ако наставе са таквом бахатом вожњом и понашањем. А онда ће бити касно – закључио је Никола Орозовић. 

Ж. Б. 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести