Апатин и Национална служба субвенционишу упошљавање 15 лица

АПАТИН: У складу са Акационим планом запошљавања, Општина Апатин и Национална служба за запошљавање укупно су доделиле 3,7 милиона динара у виду субвенција за самозапошљавање као и субвенција за ново запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих лица.
1
Фото: Десет субвенција додељено за покретање сопственог бизниса

На основу јавних позива, кроз програм самозапошљавања подржано је десет лица, док је субвенцију за ново запошљавање добило пет лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Председница апатинске општине Дубравка Кораћ и в.д. директора Националне службе за запошљавање филијала Сомбор Љубо Буловић јуче су у великој сали Скупштине општине Апатин корисницима субвенција уручили уговоре о додели средстава. Том приликом истакнута је добра сарадња локалне самоуправе и Националне службе.

Дубравка Кораћ је подсетила да су општина Апатин и Национална служба за запошљавање прошле године започели пројекат заједничког финансирања самозапошљавања који је, и поред тешке финансијске ситуације изазване епидемијом коронавируса, настављен, и нагласила да се ове године на конкурс пријавило више људи него лане.

- Имали смо ове године великих проблема са буyетом и са организацијом рада, али драго ми је да смо успели и у ребалансу да задржимо средства намењена самозапошљавању и запошљавању нових лица и то је оно чему ћемо тежити и у будућности - рекла је Дубравка Кораћ.

Лане је десет људи започело сопствени посао у општини Апатин, на основу овог начина подршке. Ове године је додељен исти број субвенција за самозапошљавање, а Дубравка Кораћ је најавила могућност да идуће године буде више средстава у буyету за ову намену. Корисницима субвенција председница општине је честитала покретање сопственог бизниса и пожелела успех у будућем раду.

Међу корисницама је Снежана Петровић која је конкурисала с идејом да производњу микро биља и клица и стари корпарски занат обједини у пројекат „Здравље на дар“. Каже да је производњу клица и биља за здраву исхрану видела у Бечу, па је решила да те здраве навике усвоји због своје породице и понуди на тржишту. Она је додала да оваквих субвенција треба да буде још више, јер према њеним речима, када људи почињу посао јако је тешко и свака помоћ добро дође.

Јелена Еустакио из Пригревице је добила субвенцију за отварање фирме која ће се бавити чишћењем просторија кућа и зграда, нудиће и услугу уређивања башта и дворишта.

В. Х.

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести