Амбасадор Пољске у Београду отворио сензорну собу за децу у Бечеју

БЕЧЕЈ: Амбасадор Пољске у Београду Рафал Перл посетио је јуче Бечеј и том приликом свечано отворио сензорну собу, пољску помоћ ШОСО „Братство“, а онда у Градској кући разговарао са заменицом председника општине Бечеј Светланом Вулетић и помоћником председника општине Сањом Биро. 
1
Фото: В. Јанков

- Наша школа већ неколико година има делимично опремљену сензорну собу у другој згради у Доситејевој улици, а сада смо добили комплетно опремљену у згради која се налази у Улици Ђуре Јакшића. Реч је о пројекту који је финансиран у оквиру развојне сарадње Министарства спољних послова Пољске. Вредност опремања собе је 13,500 евра, саопштио је новинарима директор ШОСО „Братство“ у Бечеју Золтан Хорват.

Амбасадор Рафал Перл је свечано пресекао црвену траку и отворио својеврсни кабинет за наставу деце са сметњама у развоју. 

- Велико је задовољство што, у оквиру такозване пољске помоћи, финансирамо 10 пројеката у Србији. Драго ми је што је и локална самоуправа у Бечеју подржала пројекат, највише зато што ће од њега корист имати ова дивна деца. Велика ствар за школу, а још већа за нас када видимо да смо урадили праву ствар, само је део обраћања амбасадора Пафала Перла приликом посете бечејској школи у којој се едукују деца са сметњама у развоју.

Деца ШОСО „Братство“ извела су пригодан рецитал на српском и мађарском језику, а амбасадор Пољске Рафал Перл их је даривао пригодним поклонима.

Логопед у ШОСО „Браство“ Ана Грабеж представила је рад сензорне собе и апострофирала да је она опремљена за децу са сметњама у развоју и користиће је искључиво ученици школе у којој је постављена.

- Захвални смо амбасади Пољске у нашој земљи, која је у оквиру пољске равојне сарадње одабрала нашу средину, а општина је помогла са нешто преко милион динара ради санирање дела зграде у ком је постављена сензорна соба - додала је на крају Сања Биро.

В. Јанков

Nije bitno
22.11.2022 • 14:10
Samo uzimamo pomoć od zemalja EU, Japana i Norveške a onda pljujemo po njkma. Najveći smo cigani u Evropi posle Bosanaca.
EUR/RSD 117.2771
Најновије вести