Зеленски: Русија се спрема да мобилише до милион људи

КИЈЕВ: Председник Украјине Володимир Зеленски тврди да се руководство Русије припрема да мобилише до милион људи.
zelenski
Фото: Youtube Printscreen

"Унапред је одштампано 300.000 позива за мобилизацију у Русији, али се руско руководство спрема да мобилише до милион људи", рекао је Зеленски у видео обраћању, преноси Интерфакс Украјина.

Зеленски је рекао да је у градовима Русије било протеста против мобилизације и оценио да су Руси "саучесници у свим злочинима, убиствима и мучењима Украјинаца зато што су ћутали и ћуте".

Према његовој оцени, сада је време да се направи избор.

„За мушкарце у Русији ово је избор да умру или живе, да буду осакаћени или да остану здрави. За жене у Русији избор је да заувек изгубе своје мужеве, синове, унуке или да покушају да их заштите од смрти, од рата, од једног човека“, рекао је Зеленски.

Позвао је Русе да протестују, беже или да се предају, додајући да су им то опције да преживе.

Портпарол Кремља Дмитри Песков демантовао је јуче наводе појединих медија да је план Москве мобилизација милион војника.

"То је лаж", изјавио је Песков за ТАСС.

Parodija
23.09.2022 • 09:41
Dobro i sta ces sad? Gde ces se sakriti ?
Драган
23.09.2022 • 10:07
То је мало, требало би 2 милиона, а то је 7-8% од Руских снага.
Драган
23.09.2022 • 10:10
А жеље да се Руси побуне - санак пусти овог комедијаша и целог запада - Да руси сами себе униште, па да запад побије Русе и уништи Русију а њена природна богатства раскрчми међусобно - између потомака фашиста, робовласника, колонизатора, расиста, глобалних лопурда и разбојника који већ вековима лагодно живе на туђој крви, зноју и сузама. Е, томе је дошао крај господи. Када будете живели од властитог рада онда ће мо видети вашу "напредност".
EUR/RSD 117.3251
Најновије вести