Заменик градоначеника: Уличне борбе у Бахмуту, град скоро уништен

БАХМУТ: Заменик градоначелника Бахмута Олександр Марченко изјавио је да се у том граду воде уличне борбе између украјинских и руских снага, додајући да руске снаге још нису преузеле контролу над градом.
r
Фото: Youtube Printscreen

Марченко је за Би-Би-Си рекао да је једини циљ руских снага, како је навео, "убијање људи и геноцид над украјинским народом", додајући да је тактика коју Руси користе тактика "спржене земље". "Они желе да униште Бакхмут, они желе да униште град ... и искрено не могу да разумем зашто то раде", додао је Марченко.

Није могао да каже колико цивила има у граду, али је додао да верује да их је отприлике 4.000 или 4.500. Према његовим речима, они који су у Бахмуту живе у склоништима, без воде, гаса и струје. Марченко је рекао да је Бахмут скоро уништен и да нема ниједне зграде која је остала нетакнута.

Оснивач руске приватне паравојне организације "Вагнер", Јевгениј Пригожин, изјавио је јуче да су руске снаге практично опколиле Бахмут и да кијевске снаге имају само један правац за излазак из тог града у Украјини. Бахмут је важно саобраћајно чвориште преко којег се снабдевају украјинске трупе на истоку земље.

Сизиф
04.03.2023 • 15:26
Господин Марченко би био поштен када би од украинских снага захтевао да се не боре у самом граду. Мислим да би тиме Бахмут био потпуно читав. Овако нјегова изјава делује као обична пропаганда!
EUR/RSD 117.2781
Најновије вести