За троструко убиство у Сплиту ухапшен 25. годишњи младић

СПЛИТ: У самом центру Сплита у суботу по подне је дошло до пуцњаве из аутоматског оружја из којег су убијена три мушкарца, а хрватски медији данас преносе да је као осумњичени ухапшен 25. годишњи Филип Завадлав.
split
Фото: Tanjug/Video, arhiva

Два су мушкарца умрла на лицу места, а трећи је преминуо нешто касније у болници, од последица рањавања, преносе хрватски медији.

За троструко убиство осумњичен је Завадлав који је, како се наводи, убио тројицу мушкараца јер су му малтретирали брата, а у свом крвавом походу користио је калашњиков.Према неким информацијама, мотив напада би могла бити освета.

Више извора је навело да је, Завадлав, односно његова ужа породица, од раније су имали проблема с некима од убијених. Наводно се радило о дуговима и дроги што је породицу убице, конкретно једног од његове браће, довело у сукоб с убијенима.

У томе се можда може наћи разлог овог троструког убиства. Наводно је Завадлав имао у плану да убије још неке особе које је тражио, али их није пронашао, преноси портал Индекс.На Завадловом Фејсбук профилу има пуно фотографија бродова којима он наглашава своју љубав према поморству.

Како јавља Далматински портал, Завадлав је након хапштења ћутао.Портал наводи и да ће бити пријављен за кривично дело тешког убиства, због чега му прети казна и до 50 година затвора.

Славиша
12.01.2020 • 12:31
Е то је где нема правне државе и владавине права и закона.Човек је узео правду у своје руке и решио читав низ проблема,како омладине,тако и државе,и ово неће стари на овоме,живи били па видели.Нисам за насиље,нисам присталица узимања правде у своје руке,али се поставља питање,шта је грађанима преостало друго,када виде да систем не реагује а са друге стране криминалци и дилери све бахатији и безобразнији?Многи ће с'оне стране закона након овога,добро размислити шта и како даље,јер ће се наћи још неки слични овоме,да реше своје проблеме и своје породице,на овако гнусан начин.
EUR/RSD 117.3388
Најновије вести