Влада ЦГ: Напад на полицију је напад на државу

ПОДГОРИЦА: Црногорска влада осудила је данас, како се наводи, насиље у Будви, и поручила да је напад на полицију, напад на државу.
zastava crne gore, pixabay
Фото: pixabay.com

Влада је, саопштено је, позвала надлежне органе да “одлучно и законито спрече, сузбију и санкционишу сваки покушај подривања демократије и угрожавања мира и безбедности грађана”.

Истичу да је полиција дужна и обавезна по Уставу да реагује на, како наводе, “безобизрно протиправно и изгредничко понашање појединаца И група у више црногорских градова”.

Наводе да је на делу "опробани образац понашања одређених политичких субјеката, који за циљ има деструкцију према држави и њеним институцијама, и изазивање нестабилности у Црној Гори", пренео је портал РТЦГ.

У Будви је јуче дошло до инцидената када је полиција покушала да заштити вршиоца дужности градоначелника Будве Владимира Булатовића, којег је недавно изабрала тесна већина предвођена одборницима ДПС, а чему се противе представници бивше власти и грађани.

У тим инцидентима је ухапшено 17 особа међу којима су били И смењени председник Општине и председник Скупштине општине Марко Царевић и Крсто Радовић.

Вишсе Будвана је новчано кажњено због изржавања бунта и револта пошто је полиција употребила сузавац.

У Подгорици је приведено 18 особа, међу којима су и посланици Демократског фронта Марина Јочић и Милун Зоговић, а у Бару 12 особа.

EUR/RSD 117.5807
Најновије вести