Вершињин: Наставак контаката са УН око извоза житарица

ЊУЈОРК: Русија ће наставити контакте са Уједињеним нацијама како би постигла конкретне резултате у вези са споразумом о извозу житарица из украјинских лука, изјавио је данас за ТАС С заменик руског министра спољних послова Сергеј Вершињин.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Наставили смо контакте са званичницима УН на маргинама Генералне скупштине УН. Наставили смо да разговарамо о ономе о чему смо прилично детаљно разговарали у Женеви", рекао је Вершињин.

Додао је да ће ти контакти бити настављени, јер су потребни конкретни резултати на основу меморандума који је потписан са Секретаријатом УН у Истанбулу 22. јула.

Руско министарство спољних послова саопштило је раније данас да су министар спољних послова Русије Сергеј Лавров и генерални секретар УН Антонио Гутереш детаљно разговарали о примени истанбулских споразума о извозу украјинских прехрамбених производа из црноморских лука и о несметаном извозу руских пољопривредних производа и ђубрива.

Како се додаје у саопштењу, Русија и УН поново су потврдиле "заједничку посвећеност очувању централне координационе улоге међународне организације".

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести