Усред лета експлодирао мотор на крилу авиона

Путници са лета United Airlines-а из Сан Франциска за Хонолулу вероватно неће тако скоро поновно сести у авион након невиђене драме коју су преживели изнад Пацифика неколико стотина километара удаљени од Хаваја.
raspadanje avionovog krila
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, усред лета један мотор на авиону је дословце експлодирао, а престрављени људи кроз прозоре су гледали како комадићи мотора лете на све стране. Они прибранији су узели своје мобилне телефоне и снимали остатке мотора који су се тресли, а у једном тренутку изгледало је као да ће се цело крило распасти. Срећом, то се није догодило и пилот је успео сигурно спустити Boeing 777-222 на земљу.

Драма је почела 35 минута пре доласка у Хонолулу када се чула снажна експлозија, пише Guardian.

„Никад се нисам у животу тако преплашила“, написала је једна путница, док је Ерик Хадад, иначе инжењер у Google-у, био нешто прибранији те је током посљедњих пола сата лета снимио низ фотографија и видеа. Чак је у тим драматичним тренуцима пронашао смисао за хумор те се крај прозора сликао с упутствима о сигурности.

„Не пише ништа штa треба радити у овом случају“, нашалио се Хадад док је у позадини видљив призор тешко оштећеног мотора.

Путница Мариа Фалаши рекла је да јој је то био најгори лет у животу, али нахвалила је реакцију пилота и сапутника у ситуацији у којој никоме није било свеједно.

„Свака част пилотима и посади. Одлично су нас припремили за принудно слетање“, рекла је она.

Из United Airlinesa објавили су кратко саопштење да је авион сигурно слетио у 12.38 по локалном времену, те да ће активно учествовати у истрази о томе што се догодило.

После су из United-a за Business Insider рекли да је авион купљен још 1994. године, као и да јр то један од првих Boeing-a 777 који је икад продат.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести