Украјина: Гранатиран Николајев, погинуле најмање две особе

КИЈЕВ: У руском гранатирању украјинског града Николајева погинуле су најмање две особе, а повређено је шесторо, изјавио је начелник цивилно-војне администрације региона Виталиј Ким.
e
Фото: Youtube Printscreen

Он је саопштио да су "према првим подацима, две особе погинуле, три су повређене, а још троје становника је амбулантно збринуто и да се детаљне информације са терена прибављају“, преноси CNN.

„Отприлике у 01:10 часова ноћас гранатиран је Николајев. Према прелиминарним подацима, радило се о пројектилима С-300. Оштећена је образовна установа, инфраструктурни и стамбени објекти“, саопштио је Ким у објави на Телеграму, тврдећи да је због напада избио пожар у фабрици, наводи америчка агенција.

О гранатирању је на Телеграму известио и градоначелник Николајева Олександр Сјенкевич.

„После 1.00 ујутру ове ноћи је масовно гранатиран Николајев. Оштећене су стамбене куће. На лицу места раде Хитне службе и општинске службе. Неке улице морају да се рашчисте да би возила могла да прођу“, рекао је Сјенкевич у посту на Телеграму.

И у ноћи између суботе и недеље руска војска је гранатирала Николајев, при чему је рањено девет особа, известиле су раније украјинске власти.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести