Ухапшен службеник црногорске тајне службе Петар Лазовић, издат налог за Миловића

ПОДГОРИЦА:Службеник Агенције за националну безбедност (АНБ) Петар Лазовић ухапшен је по налогу Специјалног државном тужилаштва због сумње да је починио кривично дело стварање криминалне организације, пренеле су подгоричке Вијести.
podgorica pixabay
Фото: pixabay.com

Налог за хапшење је издат и за службеника Управе полиције Љуба Миловића, којег је заједно са Лазовиће Еуропол означио као припаднике квачког криминалног клана.

"У кривичном предмету који је, у мају ове године, по налогу главног специјалног тужиоца, поново формиран, по материјалу Еуропола и француских правосудних органа, достављеном у јулу и децембру прошле године, лишен је слободе службеник Агенције за националну безбедност П. Л., због постојања основа сумње да је учинио кривична дела стварање криминалне организације, неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, кријумчарење, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и злоупотреба службеног положаја", саопштено је из Специјалног државног тужилаштва.

Лазовића су ухпсили припадници Специјалног полицијског одељења и он ће у законском року бити саслушан у Специјалном државном тужилаштву.

Позивајући се на своја сазнања, СДТ је издало налог за хапшење службеника Управе полиције Љуба Миловића, који се заједно са Лазовићем сумњичи за стварање криминалне организације.

Телевизија Вијести јавила је претходно да је полиција претресла хотел "Подгорица" чије се власништво доводи у везу са Лазовићевим пријатељем и колегом Љубом Миловићем.

Еуропол је Лазовића и Миловића означио као чланове кавачког клана.

Портал Либертас објавио је два и по месеца, подсећају Вијести, да су по подацима Еуропола са Скај апликације Миловић и Лазовић чланови кавачког клана који су укључени директно у шверц великих количина кокаина из Јужне Америке у Европску унију и Аустралију, као и шверц оружја и цигарета за кавчане.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести