У САД полицајац убио човека у инвалидским колицима

ТУКСОН: Полицајац из америчког града Туксона у Аризони убио је мушкарца у инвалидским колицима, тако што је испалио девет хитаца ка њему, а полицијска управа му је спремила отказ.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

У понедељак увече Ричард Ли Ричардс (61) је био у његовим моторизованим инвалидским колицима и ишао је ка улазу супермаркета "Лоус" у Туксону, када се полицајац појавио иза њега са репетираним пиштољем.

Неколико тренутака касније, запослени у "Волмарту", који дели простор са "Лоусом", упозорио је полицајца да је видео Ричардса да је отишао са кутијом алата, али да је није платио, навела је полиција, а пренео Вашингтон пост.

Запослени и полицајац Рајан Ремингтон пратили су Ричардса кроз паркинг ка "Лоусу".

У једном тренутку Ричардс је замахнуо ножем ка запосленом, додају из полиције.

"Не улазите у продавницу, господине", викао је Ремингтон, док се Ричардс кретао ка уласку у "Лоус", а у том тренутку је на место стигла Стефани Тејлор са извађеним пиштољем.

У том тренутку, на снимку делује да је било без упозорења, Ремингтон је пришао с леђа Ричардсу и испалио девет метака у жртву са мале удаљености.

Ричардс је погођен са стране и у леђа, а проглашен је мртвим на лицу места, додаје полиција.

У уторак је шеф полиције Туксона Крис Магнус рекао новинарима да је полицијска управа покренула поступак за отказ Ремингтону, додавши да тужилаштво испитује инцидент.

"Да будем јасан, дубоко сам забринут због акција полицајца Ремингтона. Његова употреба смртоносне силе у овом случају је очигледно кршење закона и директно се коси са више аспеката нашег тренинга о коришћењу оружја", казао је Магнус.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести