Туск: Британска визија после Брегзита - чиста илузија

БРИСЕЛ:  Председник Европског савета Доналд Туск изјавио је данас да је поглед Британије на њене будуће односе са Европском унијом, после Брегзита, "заснован на чистој илузији". 
Donald Tusk Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Уколико су наводи медија тачни, плашим се да је став Британије данас заснован на чистој илузији", рекао је Туск након самита лидера ЕУ. Лидери ЕУ позвали су Британију да објасни своју визију будућих односа како би Туск могао да припреми смернице за преговоре о том питању наредног месеца, наводи АП. 

Туск је рекао да ће ЕУ усвојити смернице "без обзира на то да ли је Британија спремна с својим визијама наших будућих односа или не"."Природно било би много боље да јесте, али ми не можемо да стојимо са стране и чекамо", рекао је Туск. Туск ће се у четвртак састати са британском премијерком Терезом Меј, саопштено је раније данас из његове службе за односе с медијима. 

Туск и Меј састаће се дан пре него што би британска премијерка требало да одржи говор у којем ће представити визију Лондона о односима са ЕУ после Брегзита, пренео је Ројтерс. 

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести