Троструки убица из Сплита послат на психијатрију

СПЛИТ:  Осумњичени за троструко убиство у Сплиту Филип Завадлав (25) није јутрос испитан у Државном тужилаштву у том граду јер га је судски вештак, због растројености, прогласио неспособним за расправу.
split
Фото: Tanjug/Video, arhiva

Како преноси Индеx, Завладав ће бити послат на психијатрију у затворску болницу у Загребу.Јутарњи лист наводи, позивајући се на незванична сазнања, да је Завладав био потпуно растројен, да није био у стању да одговара на питања, као и да је изгледа током ноћи и јутрос у притворској јединици говорио о суицидалним мислима.

Рочиште за испитивање било је заказано за 10 сати, али је тужилац Жарко Штрбац, када је видео каква је ситуација, позвао је судског вештака, психијатра Долорес Бритвиц.

Бритвиц је после разговора с младићем проценила да он није "расправно способан", што у правном смислу значи да није у стању да рационално схвати ситуацију и комуницира с околином.

У међувремену, утицајни адвокат Бранко Шерић потврдио је да га је Фејсбук група за подршку ангажовала да брани Завадлава.

Група подршке Филипу Завадлаву "Правда за Филипа" отворено и без икакве ограде подржава особу која је усред дана калашњиковим на улици убила три особе.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести