Трампово одбијање да носи маску је политички став

ВАШИНГТОН: Одбијање председника САД Доналда Трампа да носи заштитну маску је његов политички став јер је све више доказа да се ношењем маске успорава ширење коронавируса, наводи се у извештају ЦНН.
tramp, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/ Evan Vuči)

Сада када је нови, девастирајући талас ширења корона вируса широм САД запретио да ће епидемија измаћи свакој контроли, у јеку данашњих информација о рекордном броју новозаражених у САД, председник Трамп би могао лагано да се посвети преиспитивању своје одлуке да неће носити заштитну маску, указује ЦНН.

Одбијајући да носи маску свуда где су сви око њега носили маске, Трамп је стварао лажну слику да је најгоре прошло и да је повратак у нормално стање питање дана.

Овакво понашање гурало је Трампа у све већу политичку изолацију, констатује ЦНН, јер су понашање председника критиковали и лидери Републиканске странке, и здравствени радници, и локални званичници.

Иако амерички председник и даље тврди да ће вирус једноставно "нестати", све више људи носи заштитне маске и прати прилично суморне прогнозе водећег америчког експерта за инфективне болести доктора Ентонија Фаучија који је јуче упозорио да би сваког дана могло да се зарази и до 100 хиљада људи.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести