Трампов последњи дан у скоро напушеној Белој кући

ВАШИНГТОН: У скоро напуштеној Белој кући, окуженој великим бројем припадника безбедносних служби, досадашњи председник САД Доналд Трамп проводи свој последњи дан председничког мандата издајући бројна помиловања.
Američki predsednik Donald Tramp Foto: AP Photo/Alastair Grant, Pool
Фото: AP Photo/Alastair Grant, Pool

Очекује се да ће Трамп помиловати око 100 људи, а међу помилованима ће се наћи и лица који су потпуно непозната широј јавности, али су провели дуги низ година на издржавању казни у америчким затворским установама.

Према сазнањима АП из извора блиских Белој кући, Трамп је снимио своју опроштајну поруку америчком народу која ће бити емитована уочи сутрашњег опроштајног скупа у војној бази Ендруз, на Флориди.

Испуњен љутњом и жаљењем због пораза на председничким изборима, Трамп се није појављивао у јавности од прошлог уторка када је отпутовао у Тексас и тамо дозволио медијима да га фотографишу и снимају током обиласка граничног зида према Мексику.

Западно крило Беле куће, где се налази Овална соба, Рузвелтова соба и други председнички кабинети, као и врх администрације председника САД, данас је потпуно испражњено.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести