Трамп помиловао 143 људи, међу њима и Бенона

ВАШИНГТОН: Председник САД Доналд Трамп помиловао је бившег саветника Стива Бенона као део последње акције помиловања, којим је обухваћено 143 људи.
donald tramp, Fonet
Фото: FoNet

У уторак, већина америчких медија је за Бенона рекло да су веома мале шансе да ће бити помилован, међутим, он је на слободи након што је ухапшен у августу по оптужби да је проневерио новац донатора за изградњу зида на америчко-мексичкој граници.

Међу помилованима су репери Лил Вејн и Кодак Блек, затим Трампов финансијер кампање Елиот Бројди, који је признао да је илегално лобирао код америчке владе да обустави истрагу о корупцијском скандалу у Малезији, а ту је и бивши градоначелник Детроита, Кваме Килпатрик, који је служио 28.годишњу затворску казну због корупције, пренео је Гардијан.

Бела кућа је нешто после поноћи саопштила списак људи који су помиловани.

Трамп помиловао и Левандовског

ВАШИНГТОН: Одлазећи председник САД Доналд Трамп помиловао је Ентонија Левандовског, бившег инжењера у компанији Гугл, који је осуђен на затворску казну јер је крао тајне податке из фирме.

Левандовски је један од 143 особа које је Трамп помиловао на крају свог председничког мандата, пошто ће данас у 18.00 по средњеевропском времену Џо Бајден положити свечану заклетву и постати 46. председник САД.

У августу, Левандовски је осуђен на 18 месеци затвора због крађе пословних података - пребацио је на хиљаде података из Гугла пре него што је напустио компанију, а онда је основао стартап компанију Ото, коју је купио Убер.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести