Трамп: Подржавам објављивање налога за претрес мог имања

ВАШИНГТОН: Бивши амерички председник Доналд Трамп поручио је да се неће противити објављивању налога којим је агентима ФБИ омогућено да претресу његову кућу у Мар-а-Лагу раније ове недеље, преноси ББЦ.
donald tramp yt
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу, Трамп је рекао да охрабрује његово "тренутно објављивање", али је поновио тврдњу да је акција федералних агената била непотребна и политички мотивисана.

„Не само да се нећу противити објављивању докумената који се односе на неамеричку, неоправдану и непотребну рацију и провалу у мој дом у Палм Бичу, Флорида, Мар-а-Лаго, већ идем корак даље тако што ћу охрабривати њихово хитно издавање“, наводи се у Трамповом саопштењу.

Америчко министарство правде упутило је, не тако уобичајан захтев суду на Флориди да отпечати налог, а ако он буде одобрен, то би значило да су ови документи доступни јавности, наводи ББЦ.

То би могло да потврди разлог претреса Трамповог дома на Флориди у понедељак, што министарство правде још није јавно саопштило.

Верује се да је потрага ФБИ повезана са истрагом о томе да ли је бивши председник уклонио поверљиве записе и осетљив материјал из Беле куће, преноси ББЦ.

Како наводи Вашингтон пост, позивајући се на анонимне изворе, документи који се односе на нуклеарно оружје били су међу предметима које су агенти ФБИ тражили у Мар-а-Лагу.

Извори нису рекли новинама да ли се ради о америчком оружју или оружју неке друге државе.

Раније је државни тужилац Мерик Гарланд саопштио да је лично одобрио налог за претрес Трамповог имања.

EUR/RSD 117.3078
Најновије вести