Трамп поднео тужбу против Њујорк Тајмса

ВАШИНГТОН: Изборни штаб председника САД Доналда Трампа поднео је тужбу против листа "Њујорк тајмс" због, како се наводи, намерног објављивања лажне приче прошле године у вези са истрагом о мешању Русије у америчке изборе 2016. године.
Američki predsednik Donald Tramp Foto: AP Photo/Alastair Grant, Pool
Фото: AP Photo/Alastair Grant, Pool

У тужби се наводи да је "Тајмс" објавио лаж да је Трампов изборни штаб имао "свеобухватни договор" са "олигархијом Владимира Путина" да победи демократског кандидата, јавља АП.

Лист се терети да је у чланку из марта 2019. године под насловом "Прави Трамп - Русија Quid Pro Quo", Макса Франкела, навео да је у споразуму тражена помоћ у кампањи против Хиллари Клинтон за нову проруску спољну политику.

Франкел је био извршни уредник Тајмс од 1986. до 1994. године.

У тужби је речено да су новинари Тајмса потврдили неистинитост изјава, али лист их је свеједно објавио због своје "екстремне пристрасности и непријатељства према кампањи и одлучности Тајмса да неправилно утице на председничке изборе у новембру 2020 године".

Упитан за тужбу на конференцији за новинаре у Белој кући поводом коронавируса, Трамп је рекао да је Тајмс "пуно грешио током последњих неколико година", као и да ће "пустити тужбу да одради своје на суду" и да ће их бити још, пренео је Ројтерс.

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести