Шведска: Пад броја новозаражених, број умрлих и даље висок

Број новозаражених од корона вируса у Шведској порастао је од прошлог петка за 9.123, што показује да је дошло до успоравања другог таласа пандемије, саопштила је данас шведска Агенција за здравље.
svedska
Фото: pixabay.com

СТОКХОЛМ: Број новозаражених од корона вируса у Шведској порастао је од прошлог петка за 9.123, што показује да је дошло до успоравања другог таласа пандемије, саопштила је данас шведска Агенција за здравље.

Током претходних седам дана број новозаражених од ковид-19 је износио 9.779.Број новозаражених значајно је опао протеклих седмица, али је број преминулих и даље висок, пренео је Ројтерс.

"Видимо континуирани развој са све мање и мање случајева", рекао је главни епидемиолог Андерс Тегнел на конференцији за новинаре.У земљи са 10 милиона становника регистрована су 242 смртна случаја, чиме је укупан број преминулих од корона вируса порастао на 11.247.

Према наводима Агенције за здравље, у земљи је пронађено 95 случајева са британском варијантом и три случаја са јужноафричком варијантом.Агенција је саопштила и да је око 200.000 доза вакцине дато широм Шведске, тако да је већина корисника у домовима за старе примила бар по једну дозу.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести