Словачка: Убици новинара казна затвора повећана на 25 година

БРАТИСЛАВА: Врховни суд Словачке данас је донео одлуку да повећа казну затвора са 23 на 25 година за Мирослава Марчека осуђеног за убиство новинара Јана Куцијака и његове веренице и бизнисмена Петера Молнара, преноси ТАСР.
Slovačka, Bratislava Foto:freeimages.com
Фото: freeimages.com
Врховни суд је одлучио да Марчеку, који се изјаснио кривим, неће бити омогућено смањење казне, а питање је било да ли ће бити осуђен на казну од 25 година затвора или на доживотну затворску казну.
 
Иако психолози тврде да је немогуће ресоцијализовати Марчека, било је потребно узети у обзир чињеницу да је осуђени сарађивао са припадницима органа реда након хапшења, навео је тужилац.
 
Специјални казнени суд у Пензиоку код Братиславе осудио је Марчека на 23 године затвора у априлу ове године. Суд је узео у обзир чињеницу да је оптужени признао кривицу, да је сарађивао са полицијом након хапшења и да је рекао да се каје због убистава.
 
Међутим, јавни тужилац је уложио жалбу на пресуду, тврдећи да услови за ванредно смањење казне нису испуњени.
 
Марчек није био присутан када је пресуда изречена јер је дао пристанак да се рочишта одржавају у његовом одсуству.
 
Бивши војник Мирослав Марчек признао је да је 2018. године убио истраживачког новинара Јана Куцијака и његову вереницу Мартину Кушнирову, као и да је 2016. године убио бизнисмена Петера Молнара.
EUR/RSD 117.3294
Најновије вести