Сахрањена Дарја Дугина

МОСКВА: Новинарка и политиколог Дарја Дугина, ћерка утицајног руског филозофа Александра Дугина, која је погинула у експлозији бомбе подметнуте у њен аутомобил, сахрањена је данас у Московској области, преноси агенција РИА Новости.
1
Фото: Tanjug/Dmitry Serebryakov

Како наводи руска агенција, на сахрани су били присутни само чланови породице и пријатељи.

Стотине људи окупило се раније данас у Москви на комеморацији Дугиној.

Александар Дугин обратио се окупљенима и рекао да је његова ћерка "умрла за народ, за Русију".

"Огромна цена коју морамо да платимо може се оправдати само највишим достигнућем, нашом победом. Живела је у име победе, а умрла је зарад победе. Наша руска победа, наша истина, наша православна вера, наша држава", рекао је Дугин.


Русија: У убиство умешана и друга лица

Истражитељи су утврдили да је у извршење овог злочина умешана Украјинка Наталија Вовк, која је изнајмила стан у згради у којој је живела Дарја Дугина како би је пратила.

Руски истражитељи не искључују могућност да су у убиство новинарке Дарје Дугине могле бити умешане и друге особе осим Украјинке Наталије Вовк, за којом Истражни комитет намерава да распише потерницу, саопштили су за Спутњик у прес служби Истражног комитета.

Фото: Tanjug/ Investigative Committee of Russia via AP

Истрага планира да распише потерницу за Наталијом Вовк. У току је идентификација других лица умешаних у извршење овог кривичног дела, наводи се у саопштењу Комитета.


Дарја Дугина (29), погинула је у суботу увече у Московској области, када је активирана експлозивна направа која је подметнута у њено возило.

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) саопштила је јуче да је расветлила убиство Дугине и оптужила украјинске специјалне службе да стоје иза њега.

ФСБ тврди да је убиство новинарке починила држављанка Украјине Наталија Вовк, која је у Русију допутовала 23. јула 2022. године заједно са ћерком.

Украјина је негирала било какву умешаност у убиство руске новинарке и политиколога, а саветник украјинског председника Михаил Подољак, поводом тога што је руска ФСБ оптужила украјинске специјалне службе за убиство Дугине, изјавио је да "руска пропаганда живи у измишљеном свету".

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести