САД: Сви ухапшени за поседовање марихуане биће ослобођени

ВАШИНГТОН: Амерички председник Џозеф Бајден предузео је данас извршне акције да би променио америчку политику у вези са марихуаном и помиловао је све претходне савезне пресуде за пуко поседовање марихуане.
bela kuca, pixabay
Фото: pixabay.com

Бајден је наложио гувернерима савезних држава да ослободе из затвора све оптужене за поседовање марихуане.

Бајден је затражио да се промени класификација марихуане у федералном закону у којем се тренутно класификује заједно са ЛСД-ом и хероином, али је затражио да остану ограничења у транспорту, продаји и забрани за малолетнике.

Хиљаде људи који су раније били осуђени за поседовање марихуане и који су можда због тога били незапослени, без стана или могућности за образовање, сада ће бити ослобођени негативних последица, истакао је Бајден, а пренео је Ројтерс.

То је било једно од Бајденових обећања током предизборне кампање и уступак лево оријентисаним члановима његове базе пред новембарске изборе на којима ће демократе бранити власт у Представничком дому и Сенату.

Бајден је рекао да је наредио државном адвокату Мерику Гарланду да омогући да администрација упути сертификате са помиловањима свима којима су намењени.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести