Путин одбацио оптужбе британског премијера Џонсона

АШХАБАД: Руски председник Владимир Путин одбацио је данас оптужбе британског премијера Бориса Џонсона који је оценио да је он женског пола не би напао Украјину.
r
Фото: Youtube Printscreen

Говорећи на конференцији за новинаре у раним сатима током посете Туркменистану, Путин је указао на одлуку бивше британске лидерке Маргарет Тачер да пошаље трупе на Фокландска острва, као побијање Џонсонове теорије, преноси Ројтерс.

"Желим само да се подсетим догађаја из новије историје, када је Маргарет Тачер одлучила да покрене војну операцију против Аргентине за Фокландска острва. Дакле, једна жена је донела одлуку да покрене војну акцију. Стога није сасвим тачна референца британског премијера на оно што се данас дешава", поручио је Путин.

Руски лидер је у наставку критиковао потез Британије, од пре 40 година, да војно одговори на покушај Аргентине да заузме ретко насељена острва у јужном Атлантику под управом Британаца.

"Где су Фокландска острва, а где Британија?" упитао је Путин.

"Акције Маргарет Тачер биле су диктиране ништа мање од империјалних амбиција и жеље да потврди њихов империјални статус", оценио је руски лидер.

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је јуче да руски председник Владимир Путин не би напао Украјину да је женског пола.

"Да је Путин жена, што очигледно није, али да јесте, мислим да не би ушао у овај луди, мачо рат и насиље, као што је то урадио", рекао је Џонсон за немачку телевизију ЗДФ након самита Г7 у Немачкој.

Џонсон је оценио и да је оно што Путин ради у Украјини "савршен пример токсичне мушкости".

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести