Путин: Ниједна земља не може сама у борби против пандемије

МОСКВА: Руски председник Владимир Путин изјавио је данас да је пандемија корона вируса јасно показала да ниједна земља није способна да осигура епидемиолошку безбедност без сарадње са другим народима.
putin, tanjug ap
Фото: Vladimir Putin, foto: Tanjug (Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Путин је то рекао у обраћању учесницима и организаторима међународне конференције под називом "Епидемиолошко благостање", која се данас и сутра одржава у Москви, преноси руска агенција Тас с.

"Распрострањена пандемија корона вируса јасно указује да ниједна земља - чак ни оне најразвијеније - не може ефикасно да обезбеди епидемиолошку безбедност сама, без интеракције са страним партнерима", рекао је руски председник. Путин је нагласио да су руски здравствени радници стекли јединствено искуство у погледу борбе против пандемије корона вируса и других опасних болести, укључујући грип, кугу, ХИВ, морбиле и еболу.

"Наши стручњаци активно деле своје знање, открића, технологију и практични развој са својим страним колегама и вољни су да наставе са ширењем ове врсте сарадње", рекао је руски председник.

EUR/RSD 117.5749
Најновије вести