Путин: НАТО нуклеарне бомбе у ЕУ, руске ракете у Белорусију

САНКТ ПЕТЕРСБУРГ: Председник Русије Владимир Путин изјавио је током данашњег разговора са Александром Лукашенком, председником Белорусије да су САД допремиле у Европу око 200 комада нуклеарног тактичког наоружања и да је 257 борбених авиона из више земаља чланица НАТО спремно за ту намену.
Putin
Фото: Tanjug/ Kremlin pool via AP

Путин је истовремено потврдио да ће у наредним месецима Москва испоручити Белорусији нове тактичке ракетне системе крстког домета Искандер М, преноси ТАС С.

"У складу са нашим ранијим договором одлучено је да у наредним месецима Белорусији испоручимо Искандер-М тактичке ракетне системе који, као што знате користе и балистичке и крстареће ракете и у стандардној и у нуклеарној модификацији", рекао је Путин.

Поред тога, руски председник је упознао председника Лукашенка да је влада Русије у блиском контакту са надлежним агенцијама УН око питања глобалног снабдевања житарицама и вештачким ђубривом.

"Ја понављам да се вратимо питањима која су најургентнија, а то су снабдевање храном и ђубривом на глобалном нивоу. У непосредном контакту смо са надлежним специјализованим агенцијама УН", рекао је Путин.

На снимку састанка са Лукашенком који је на друштвеним мрежама објавио репортер државне телевизије Русија 1, Путин је подсетио да су Русија и Белорусија главни добављачи ђубрива на глобалном тржишту, пренео је раније Ројтерс.

EUR/RSD 117.3087
Најновије вести