Пуповац захвалио Жељки Цвијановић на помоћи

Милорад Пуповац захалио је председници Републике Српске Жељке Цвијановић за набавку десет контејнера за смештај најугроженијих породица у Глини и Петрињи.
milorad pupovac, Tanjug
Фото: Танјуг/видео

БАЊАЛУКА: Председник Српског народног већа Милорад Пуповац захалио је данас председници Републике Српске Жељке Цвијановић, чији кабинет је обезбедио 50.000 КМ за набавку десет контејнера за смештај најугроженијих породица у Глини и Петрињи.

Пуповац је истакао да се кабинету председнице Републике Српске обратио за помоћ у набавци контејнера, јер је то тренутно најважније за смештај становништва које је у земљотресу остало без места за становање.

Он је рекао да је председница Цвијановић одговорила на молбу у року од непуних сат времена и изразила спремност да пошаље контејнере, које производи предузеће из Козарске Дубице.

"Контејнери ће током дана стићи у Хрватску и биће подељени људима из Глине и Петриње, којима су неопходни", рекао је Пуповац за Срну, пренела је РТРС.

Контејнери из РС ће, казао је, значајно помоћи становништву пострадаог подручја да се сместе.

Он је рекао да је Влада Хрватске данас обезбедила 140 контејнера, који се деле на подручју Глине и Петриње.

Рекао је и да је су потребе грађана у овим местима велике, као и да осим контејнера недостају агрегати и кабанице.

"Након првих осећаја ужаса и немоћи, сада се органузује помоћ људима. Контејнери су приоритет за оне чије су куће потпуно уништене, али који желе да остану на својим огњиштима. Кад је реч о храни, она је углавном обезбеђена", рекао је Пуповац.

Рекао је и да је код грађана који су претрпели огромна разарања домова и имовине страх и даље пристан, као и да им је оваква помоћ од великог значаја.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести