Приведен градоначелник зенице Фуад Касумовић

САРАЈЕВО: Агенција за истраге и заштите (СИПА) саопштила је јутрос да је у току претрес на 11 локација на подручју Зенице, а потом се огласио и градоначелник тог града Фуад Касумовић, који је потврдио да је под пратњом полиције и да је реч о "политичком монтираном процесу".
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Сарајевски портал Клиџ пренео је претходно да је на мети акције СИПА у градоначелник Зенице Касумовић и сарадници.

Касумовић је на свом фејсбук профилу објавио да је његово привођење било "спектакуларно и филмско".

Он је оптужио "криминалне делове" Странку демократске акције и Тужилаштва да стоје иза његовог привођења.

"Моје спектакуларно и филмско привођење, режирали су болесни умови међу којима има кварних политичара, тужилаца и новинара на чије сам вас деловање у ових пет година безброј пута упозоравао“, написао је Касумовић.

У прилог тој тврдњи он каже да, ако је истражитељима била потребна било каква изјава, могли су да га позову и он би се, наводи, одазвао, као што је то радио и десетину пута раније.

"Међутим, криминална СДА игра на карту изазивања пажње јавности коју уз помоћ плаћених новинара и ботова покушавају окренути против Фуада Касумовића јер у мојој праведној и једноставној политици виде једину претњу за губитак власти у Зеничко-добојском кантону“, навео је Касумовић.

Додао је и да је знао шта “СДА припрема” и да “цели град о овоме прича још од прошлогодишњих избора”.

Обраћајући се грађанима Зенице и међународним званичницима, Касумовић каже за себе да је "морална вертикала громада" и да се никада није био никаквим криминалним радњама.

Тврди да СДА на овај начин покушава да скрене пажњу са њихових афера...., као и потеза, како је навео, њихове криминалне кантоналне владе.

Поруку на Фејсбуку завршио је речима: "Ускоро се видимо, смрт фашизму - слобода народу".

Тужилаштво: Касумоновић је у бекству, није ухапшен

Тужилаштво Зеничко-добојског кантона демантовало је данашње наводе дела медија о хапшењу градоначелника Зенице Фуад Касумовић у јутрошњој акцији Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и истичу да је за њих он у бекству.

То је у изјави за Фену рекла портпаролка тог тужилаштва Асмира Реџић.

"За ово тужилаштво Фуад Касумовић се налази у бекству", навели су из кантоналног тужилаштва.

У саопштењу објављеном на интернет страници тог тужилаштва наводи се да су "поступајући по наредбама Кантоналног тужилаштва ЗДК и Кантоналног суда Зеница, у раним јутарњим сатима, припадници Државне агенције за истраге и заштиту, започели с претресима на више локација, а због сумње да су почињена кривична дела Организовани криминал у вези са кривичним делима Злоупотреба положаја или овлашћења и и Оштећење поверилаца.

"Акција се проводи поводом предмета јавности познатог као ''Зеницатранс''. По завршетку претреса јавност ће бити упозната са резултатима ове акције", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести