Председник Ирана прогласио општу мобилизацију због короне

Ирански председник Хасан Рохани прогласио је данас "општу мобилизацију нације и владе" за суочавање са трећим таласом коронавируса
rohani, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Mary Altaffer)

ТЕХЕРАН: Ирански председник Хасан Рохани прогласио је данас "општу мобилизацију нације и владе" за суочавање са трећим таласом коронавируса, након што су здравствене власти објавиле највећи број дневних случајева у најтеже погођеној земљи на Блиском истоку .

„Позивам све владине организације и друге снаге и институције да свим средствима притекну у помоћ министарству здравља и здравственим радницима“, рекао је Рохани у изјави коју су објавили ирански државни медији, преноси Ројтерс.

Влада је у суботу саопштила да ће се од 21. новембра у Техерану и око стотину других градова широм те земље увести строжа ограничења. Неесенцијална предузећа и услуге биће затворене, а аутомобилима неће бити дозвољено да улазе или излазе из тих градова.

Министарство здравља, на које се позивају државни медији, пријавило је рекордних 12.543 нових случајева корона вируса у протекла 24 сата, чиме је укупни број случајева у Ирану порастао на 762.068.

Министарство је пријавило 459 нових смртних случајева, укупно 41.493.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести