Председница Хрватске о критикама због СП: И политичари су људи

ЗАГРЕБ: Понашање председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић на Светском првенству у фудбалу изазвало је велику пажњу медија и много негативних али и позитивних коментара у региону и свету, а на све критике одговара да су државници данас ти који треба да креирају модеран протокол. 
kolinda, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Petr David Josek)

"Добила сам више од седамдесет захтева за интервјуе из целог света. Морам да кажем да то нисам очекивала и да би било лицемерно да тврдим да ми због тога није драго", рекла је у интервјујуу за ХРТ хрватска председница и додала како данашњи политичари морају да се модернизују, да буду у тренду, јер људи желе да виде њихове мане и врлине, људске слабости. 

На то што су многи осуђивали њен улазак у свлачионицу репрезентације ХР после утакмице, хрватска председница је рекла да је то било једино место где је могла да види играче и да је то био једини начин да им она као председница честита.

"Имам утисак да људи у свету желе баш то, да им покажемо наше слабости. Верујем да се строги протокол односи на амбасадоре. А државници су ти који креирају модеран протокол. Не постоје ограничења осим једног, а то је - не увредити домаћина ни на који начин. Осим тога, мислим да нам је, посебно на утакмици, дозвољено да се понашамо као људи", рекла је Колинда Грабар.

Реакције на све то су биле различите, било је ту и лажних вести, рекла је председница ХР, али је, све у свему, како оцењује, све било позитивно. 

"Одбијам тврдње да сам украла шоу репрезентативцима, јер да није било њих, не би било ни прилике да ја изађем на терен. На крају, они су били и мало тужни, а ја сам уз помоћ Путина и Макрона, покушала да им мало подигнем расположење", открила је Колинда.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести