Папа: Вакцинисаћу се, етички је примити вакцину

МИЛАНО: Папа Фрања изјавио је да планира да почетком следеће недеље прими вакцину против корона вируса и апеловао на све људе да се вакцинишу и тако заштите, не само свој, већ и животе свих других.
papa franja, tanjug ap
Фото: Papa Franja, foto: Tanjug (AP Photo/Andrew Medichini)

"Верујем да је етички да сви приме вакцину", рекао је папа у интервјуу ТВ станици Канале 5, преноси Ројтерс.

"То је морални избор зато што се у противном коцкате са својим здрављем, својим животом, али се играте и животима других људи,“ рекао је папа који је противљење вакцинацији назвао "самоубилачким порицањем".

Ватикан, најмања независна држава на свету, саопштила је да ће ускоро покренути сопствену кампању посвећену вакцинацији против корона вируса.

"Идуће недеље почињемо вакцинацију у Ватикану и ја сам се пријавио. То мора бити урађено", рекао је папа Фрања.

Папа Фрања: Запрепашћен сам насиљем у САД

Папа Фрања изјавио је данас да је "запрепашћен" нападом демонстраната на амерички Конгрес , који су раније ове недеље извеле присталице одлазећег председника Доналда Трампа, и осудио је насиље које је назвао нападом на демократију.

"Био сам запрепашћен, јер су то људи који су толико привржени демократији," рекао је Папа за италијанску телевизију „Канале 5“, преноси Ројтерс.

"Увек нешто пође по злу...када људи раде против заједнице, против демократије, против општег добра", додао је Папа Фрања.

На недавна дешавања у Вашингтону реаговали су и бројни светски званичници на друштвеним мрежама, који су углавном пренели да су изненађени, забринути и шокирани актуелним збивањима, дајући подршку изабраном председнику Џозефу Бајдену, наводи Ројтерс.
 

EUR/RSD 117.2767
Најновије вести