Пахор одликовао Ангелу Меркел највишим словеначким орденом

БРДО КОД КРАЊА: Словеначки председник Борут Пахор одликовао је данас немачку канцеларку Ангелу Меркел Орденом за нарочите заслуге због личног доприноса продубљењу односа две земље као и због њеног кредибилног лидерства у Европи.
pahor
Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIĆ

"Ангела Меркел је способна за оно што је најтеже у политици. Она инспирише поверење у људима и веру да ће се све добро завршити. То се не постиже талентом, већ радом, успесима и сопственим примером", поручио је Пахор додељујући канцеларки највише словеначко одликовање.

Он је рекао да је Меркелова, која после 16 година одлази са власти у Немачкој, увек долазила до решења трагајући за компромисима и кроз дијалог, чак и са најтежим и најнепријатнијим саговорницима, преноси СТА.

Штависе, како је истакао, Меркелова је творац далекосежних решења као прагматична политичарка одговорних визија и особа која ијма чврсту веру у заједничку европску будућност.

Меркелова је захвалила Пахору на признању и рекла да је њиме почаствована истичући да је обавеза за њу и све будуће немачке владе да наставе рад на развоју блиских, добрих и пријатељских односа међу земљама и народима.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести