Њујоршко тужилаштво најавило тужбу против Трампа и породице

ЊУЈОРК: Након вишегодишње истраге о финансијском пословању у Трамповој компанији, државни тужилац Њујорка Летиција Џејмс најавила је данас грађанску тужбу против Доналда Трампа и чланова његове породице.
donald tramp yt
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу Џејмс је навела да је тужба поднета "против Доналда Трампа, Трампове компаније, вишег руководства и одговорних субјеката" због ангажовања у вишегодишњим финансијским преварама ради остваривања економске користи, преноси лондонски Гардијан.

У тужби се наводи да је Доналд Трамп, уз помоћ своје деце Доналда Трампа млађег, Иванке Трамп и Ерика Трамп, као и виших руководилаца компаније, лажно повећао нето вредност своје пословне организације за више милијарди долара.

"То је чинио како би навео банке да му позајмљују новац под повољнијим условима, подстакао осигуравајуће куће да обезбеде осигурање за веће лимите уз ниже премије и коначно, да би остварио пореске олакшице", наводи се у тужби.

Трамп је континуирано оптуживао Џејмсову да је политички мотивисана уз тврдње да је државни тужилац Њујорка Летиција Џејмс "црни расиста".

Трамп: Политички лов на вештице

Бивши председник САД Доналд Трамп осудио је данас потез државне тужитељке Њујорка Летиције Џејмс која је раније данас поднела грађанску тужбу против њега, његове деце и компаније за финансијску превару, као политички "лов на вештице".

Трамп је, у објави на својој друштвеној мрежи, такође, назвао Летицију Џејмс, која је Афроамериканка, "расистом" и "преварантом", али се није директно осврнуо на наводе грађанске тужбе, пренео је Ројтерс.

Џејмс је навела да је тужба поднета "против Доналда Трампа, Трампове компаније, вишег руководства и одговорних субјеката" због ангажовања у вишегодишњим финансијским преварама ради остваривања економске користи, пренео је лондонски "Гардијан".

У тужби се наводи да је Доналд Трамп, уз помоћ своје деце Доналда Трампа млађег, Иванке Трамп и Ерика Трамп, као и виших руководилаца компаније, лажно повећао нето вредност своје пословне организације за више милијарди долара.

"То је чинио како би навео банке да му позајмљују новац под повољнијим условима, подстакао осигуравајуће куће да обезбеде осигурање за веће лимите уз ниже премије и коначно, да би остварио пореске олакшице", наведено је у тужби.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести