Немачка забранила емитовање канала Раша тудеј

БЕРЛИН/МОСКВА: Државна институција Немачке надлежна за медије (МАББ) забранила је емитовање телевизијског канала "Раша тудеј ДЕ" у Немачкој због недостатка дозволе, јављају данас РИА Новости.
s
Фото: p

"Комисија је 1. фебруара званично забранила организовање и емитовање програма РТ ДЕ у Немачкој, јер за то не постоји потребна дозвола у складу са медијским законодавством", наводи се у саопштењу МААБ-а.

Поред сателитског емитовања, регулатор је захтевао и да се прекине емитовање на интернету, путем мобилних апликација или смарт ТВ апликација РТ.

РТ ДЕ се ће се жалити на ову одлуку суду, рекла је заменица главног и одговорног уредника РТ Ана Белкина, уз напомену да ће канал наставити да емитује из Москве.

РТ је 16. децембра покренуо нови канал на немачком језику, али је истог дана блокиран на Јутјубу, да би га потом европски сателитски оператер Еутелсат искључио из емитовања.

Према речима шефице немачког медијског регулатора Еве Флекен, канал је, наводно, покренуо програм на немачком језику уживо без добијања дозволе, а након тога је почела истрага.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести