Небензја: Санкције САД интрумент којим ће покоравати опоненте

ЊУЈОРК: Руски амбасадор у Уједињеним Нацијама Василиј Небензја, изјавио је данас да САД настоје да претворе своје нелегитимне унилатералне санкције у инструмент којим ће натерати опоненте да се покоравају њиховој вољи.
Nebenzja Vasilij/YT
Фото: Јутјуб/Небензја Василиј

"Вашингтон покушава да претвори озлоглашену доктрину Монро глобалном и да своје опоненте натерају да се покоре њиховој вољи", рекао је Небензја на састанку Генералне скупштине УН, посвећене нацрту резолуције о укидању ембарга САД према Куби.

"Куба је живописан пример који показује штетне праксе којима се искључиво служе САД да постигну своје себичне краткорочне циљеве, игноришући не само геополитичку ситуацију, већ и основна морална начела", казао је Небензја, а пренео ТАС С.

Он каже да Русија види ову, како је рекао, нелегалну праксу, као ништа друго него изазов читавом систему међународних односа.

"Ово је, заправо, економски тероризам. Верујемо да генерални секретар УН, који треба да омогући имплементацију одлука ГС УН, треба да обрати пажњу на ово питање", додао је Небензја.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести