Нападач на париске полицајце недавно се преобратио у ислам

ПАРИЗ: Административни радник полицијске станице у Паризу који је ножем убио четворо колега пре него што су га полицајци убили, недавно се преобратио у ислам, пренела је француска телевизија БФМ.
e
Фото: Tanjug AP Photo/Michel Euler

"Нападач стар 45 година убио је три полицајца и административну радницу, након чега га је ватреним оружјем убио полицајац", саопштио је париски тужилац.

Он је рекао да је претражен дом нападача и да тужиоци за анти-тероризам процењују ситуацију, пренео је Ројтерс.

Тужилац није навео шта је могао бити евентални мотив нападача.

Нападач је био запослен у администарцији полицијске управе, а до напада је дошло после свађе у дворишту полицијске станице, рекли су полицијски извори за француске медије.

Француски полицијски извори, пренеле су агенције, наводе да је нападач изгубио контролу и почео да убада ножем полицајце који су се налазили око њега.

"Један од колега убио је особу одговорну за напад", рекао је шеф локалног полицијског синдиката Лоик Травер телевизији БФМ.

Напад се догодио код полицијске станице у близини катедрале Нотр Дам, а на лице места су дошли председник Емануел Макрон и премијер Едвард Филип.

Станица метроа у близини нападнуте полицијске станице је затворена из безбедносних разлога, а околно подручје је ограђено.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести