Москва: Обустављена делимична мобилизација

МОСКВА: Руско Министарство одбране саопштило је да су све активности у оквиру делимичне мобилзације грађана обустављене.
v
Фото: Tanjug (Shutterstock.com/Dmitriy Kandinskiy, ilustracija)

Како је наведено, војном особљу које је учествовало у регрутацији грађана наређено је да се врати на своје уобичајене дужности, док ће сабирна места која су се користила током регрутације бити враћена претходној намени, преносе РИА Новости.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је прошле недеље након састанка са председником Владимиром Путином да су активности везане за делимичну мобилизацију у Русији завршене.

Задатак који подразумева мобилизацију 300.000 грађана је извршен. Наставак мобилизације није предвиђен, рекао је Шојгу и нагласио да се припреми мобилисаних грађана пре њиховог слања у зону специјалне операције придаје велика пажња.

Министар одбране пренео је руском лидеру да је у зону специјалне операције до сада послато 82.000 мобилисаних војника, јавио је Спутњик.

Такође је рекао да ће сви који учествују у борбеним операцијама у специјалној војној операцији у Украјини добити статус ветерана.

Истовремено, руски председник је захвалио свима који су организовали мобилизацију и поручио да је сада главни задатак да сви мобилисани прођу неопходну обуку и да добију комплетну опрему.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести