Манифесто: Бајден вређа Путина, иза тог се крије рат гасовода

РИМ: Лист “Ил Манифесто” тврди да се иза претећих и увредљивих речи, које је америцки председник Џо Бајден упутио руском председнику Владимиру Путину, крије у ствари “рат гасоводима”.
bajden jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Циље је јасан, пише лист, а то је да се минира уговор о испоруци руског гаса Немачкој и Европи, и замени америчким, чак и ако буде коштао више.

“Бајден користи речник хладнога рата да би наштетио Русији и њеним приходима од извоза гаса и нафте, а ми морамо бити део те игре", тврди лист.

“Ил Манифесто” подсећа да је управо када је Бајден назвао Путин убицом, Стејт департмент објавио на својм сајту да је “Гасовод Северни ток између Русије и Немачке лош посао за Немачку и Украјину, као и за целу Европу, јер дели њене државе и слаби европску енергетску стабилност”.

У објави Стејт Департмента је и “ултиматум компанијама које раде на гасоводу Северни ток, да одмах напусте посао иначе ће бити стављене на америчку црну листу, а то значи, тврди новина, да ће им бити онемогућено да раде са фирмама или врше трансакције путем америчких банака.

Укратко, биће стављене ван закона као што се догодило са Ираном, Кубом и Венецуелом, подсећа лист.

“Јасно је да су оне земље који желе да остану део атлантске алијансе и буду амерички партнер, третирани као кметови”, пише лист “Ил Манифесто”

Mirko
21.03.2021 • 15:04
Bajdena hitno u Lazu Lazarevića na lečenje
Paja
21.03.2021 • 17:30
Bajden (za sada) nije ubica jer je veoma kratko na vlasti pa još nije stigao da započne ratove na sve strane. Sad će on to čas posla nadoknaditi ako pre toga ne slomi vrat na nekim avionskim ili nekom drugim stepenicama
Demencija
21.03.2021 • 18:08
Jadan je covek koji pod stare dane ne moze da ima mira, jer mora da slusa one koji su ga doveli u ovako nezavidnu situaciju; kad mora da izgovara tudje misli a on nije vican, jer godine cine svoje; da zapamti sve ono sto mu se kaze, pa tako ispadne da pod stare dane laze. Ipak je srecan sto MORAJU da ga paze i maze, kako ne bi otkrio svoje saptace, jer bi tada ispala velika bruka, za njih, a ne za njega. On je vec pokazao svoju "sposobnost" vladanja sobom, jer je Haris predsednica a ne on.
EUR/RSD 117.4055
Најновије вести