Малта: Бизнисмен оптужен за убиство новинарке штрајкује глађу

ВАЛЕТА: Бизнисмен Јорген Фенех, осумњичен да је организовао убиство малтешке новинарке Дафне Каруане Галиције, која се борила против корупције, ступио је у штрајк глађу, жалећи се на превелик број људи у затвору у којем се налази, саопштила је данас његова породица.
Dafne Karuan Galicija Foto:The Malta Independent via AP
Фото: Дафне Каруан Галицијa Фото:The Malta Independent via AP

Фенех штрајкује глађу с још два затвореника, јер су још два затвореника додата у затворско одељење у коме се налази, преноси Ројтерс.

Његова породица се жали да је Фенех, који поседује хотеле и коцкарницу, затворен у просторији у којој с другима дели тоалет и мали лавабо, који се користи за личну хигијену, прање посуђа и одеће.

Фенех је иза решетака од краја новембра 2019. када је ухапшен и оптужен да је био саучесник у убиству новинарке аутомобилом бомбом 2017. године, што он негира.

Датум његовог суђења још увек није одређен.

Три друга мушкарца, оптужена за подметање бомбе, налазе се иза решетака чекајући суђење од децембра 2017.

Подгоричке Вијести објавиле су недавно интервју са сином убијене новинарке који је изјавио да је актуелни црногорски председник Мило Ђукановић “кључна особа из Црне Горе” којом се његова мајка бавила док је истраживала “случај Можура”. Навео је да је његова мајка испитивала везе Ђукановића, премијера Малте Џозефа Муската и владајуће елите у Азербејџану.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести