Макрон: Тешко да ће се у кратком року пронаћи решење

ПАРИЗ: Француски председник Емануел Макрон сматра да се у кратком року неће пронаћи политичко решење за ситуацију у Украјини и да ће се вероватно наставити војне операције.
makron yt
Фото: Youtube Printscreen

Он је рекао да су разговори са председником Русије Владимиром Путином сложени “јер он одбија да прекине ватру”.

“Русија се данас налази на следећој позицији - захтева веома тешке услове од Украјине. То су преговори између Украјине и Русије, али се они одржавају у веома неправедним условима агресије, у условима у којима Француска неће интервенисати“, рекао је Макрон, преноси Спутњик.

Француски председник је додао да се нада да ће у наредним данима и недељама доћи до правог решења путем преговора.

„Ми чинимо све да припомогнемо томе. То зависи од две земље али такође зависи и од ситуације на лицу места. Ја реално посматрам ствари и мислим да ће се краткорочно, највероватније, наставити рат“, навео је француски лидер.

Он је истакао и да ће се уводити нове санкције против Русије, што ће довести и до контрасанкција Москве, уз тврдњу да су Француска, Немачка и Европа „учинили све како би се избегао рат“.

Штаб је раније саопштио да ће режим тишине за излазак цивила из Кијева, Харкова, Чернигова, Сумија и Мариупоља почети сутра у 10 сати по московском времену.

EUR/RSD 117.3529
Најновије вести