Лондон: Нови миграцијски систем након напуштања  ЕУ

ЛОНДОН: Британски министар унутрашњих послова Сајид Џавид најавио је да ће после напуштања Европске уније, Велика Британија увести нови миграциони систем чији ће задатак бити да регулише имиграцију у држави на "одрживом нивоу", преноси МИА 
Britanski ministar unutrašnjih poslova Sajid Džavid  Foto: AP Photo/Alastair Grant
Фото: Британски министар унутрашњих послова Сајид Џавид  Фото: AP Photo/Alastair Grant

Према речима Џавида, нови систем, који ће зауставити слободно кретање грађана других земаља чланица Европске уније, подразумеваће и нова визна правила за квалификовану радну снагу, али неће предвиђати ограничења за улазак у државу за високо квалификоване раднике попут лекара и инжењера. 

"То ће бити јединствени имиграциони систем заснован на квалификацијама, таленту и стручности појединаца, а не на томе одакле они потичу или долаже", рекао је Џавид. 

Управо страх од миграцијских последица на социјални и економски систем Велике Британије, посебно након прилива радника из сиромашнијих земаља чланица ЕУ из источне Европе, био је један од разлога код већине Британаца на референдуму у 2016. години да гласају за излазак Британије из Европске уније. 

sasa
19.12.2018 • 13:07
Nije strah od imigracija doveo do Bregzita nego sve losiji zivot Britanaca jos od Margaret Tacer, dakle vec 30 godina politicari prave zakone kako treba bogatima, sad se politicari vade na dolazak imigranata. .
EUR/RSD 117.3378
Најновије вести