Лекари апелују на Трампа да подели податке о пандемији

У писму неколико лекарских удружења наводи се да је дељење информација у вези са пандемијом од кључног значаја за спасавање огромног броја живота, како преноси Ројтерс.
korona
Фото: Tanjug/AP

ЛОНДОН: Чланови неколико лекарских удружења апеловали су на Трампову администрацију да подели кључне податке о ковид-19 са прелазним тимом новоизабраног председника Џоа Бајдена, како би се избегло непотребно одлагање у решавању проблема пандемије, док у међувремену расте број заражених и хоспитализованих пацијената.

Чланови неколико лекарских удружења послали су писмо у којем су упозорили да би током зиме могло да дође до новог таласа смртних случајева од последица ковид-19, као и да би ширење заразе и број хоспитализованих пацијената могли да досегну највиши ниво до сада.

У писму се наводи да је дељење информација у вези са пандемијом од кључног значаја за спасавање огромног броја живота, како преноси Ројтерс.

Писмо је послато дан након што је Бајден упозорио да би више људи могло да умре уколико одлазећи председник Доналд Трамп настави да блокира смену власти.

У САД је у недељу број заражених премашио 11 милиона, само осам дана након што је потврђено више од десет милиона случајева од почетка пандемије.

Локалне власти у неколико држава и градова увеле су нова ограничења на окупљања у затвореном простору у покушају да сузбију ширење заразе.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести